Какво е вейпинг?

„Вейпингът“ е използването на електронно устройство, често наричано електронна цигара, като метод за получаване на никотин. Добавянето на никотин в устройството е САМО по желание – можете да вейпвате и безникотинови течности. 

Вейп устройствата използват батерия и намотка за нагряване на субстанция, наричана е-течност (подобно на вода в чайник), което произвежда пара, която се вдишва. За разлика от традиционните цигари – вейпингът не произвежда дим, а пара. 

През август 2015г. Public Health England (правителствена организация) обявява вейпинга за 95% по-безопасен за здравето, в сравнение с тютюнопушенето*. Тази статистика е сред основните причини за нарастващата популярност на вейп устройствата. 

От цигари към вейп

Много хора преминават от тютюнопишене към вейпинг с надеждата да се откажат първо от едното, после и от другото. Но за някои от тях това е направо плашещо. Следните 3 стъпки целят да ви улеснят в процеса:

 

1. ИЗБЕРИ ВЕЙП УСТРОЙСТВО

Въпреки, че има много опции на пазара – може би най-добре е да започнете с „класическия“ комплект. Той включва всичко, което ще ви е необходимо – и изисква много малко познание над вейпинга, за да започнете. Класическият дизайн наподобява химикал и има резервоар за течност, познат като клиромайзер. Идеята е да се наподоби тютюнопушенето, за да не е промяната твърде драстична. Sub-ohm комплектите работят на по-високи ватове, и доставят по-интезивен вкус и повече пара. Под-овете също са опция.

Разгледай нашите устройства

2. ИЗБЕРИ ВКУС ЗА ТЕЧНОСТТА

Разполагаме с богат избор от е-течности с разнообразие от вкусове – плодови, ментови, десерти и всичко измежду тях – за максимално приятно изживяване. 

3. ИЗБЕРИ ИНТЕНЗИТЕТ

Силата на никотина обикновено зависи от консумацията на цигари и може да се намлява с времето. Грубо казано – пушач, който пуши 5 до 10 цигари дневно ще се нуждае от 6мг никотинова течност, 10 до 15 цигари дневно – 12мг, и 20+ цигари на ден – 18мг.

Повече за е-течностите

Колкото по-високо е качеството на течността, толкова по-добро е вейп изживяването. Препоръчваме да използвате течности от сигурен доставчик. Търсете нещо с максимално чисти съставки.

PROPYLENE GLYCOL (ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ)

PG е течност без миризма, без цвят и с лека консистенция. Използва се в е-течностите, за да изпитате онова усещане в гърлото, наподобяващо на пушене – но не съдържа вредните химикали или примеси в тютюна. 

VEGETABLE GLYCERINE (РАСТИТЕЛЕН ГЛИЦЕРИН)

VG е вид растително масло, което се счита за безопасно за консумация. Служи за уплътняване на консистенцията на е-течността, което на свой ред е причина за по-гъстата пара. 

Видове е-течности

Е-течности ще намерите в различни вариации – подходящи за употреба с различни устройства. Можете да изпробвате различни опции, докато намерите най-предпочитаната от вас. 

 
 

КЛАСИЧЕСКИ Е-ТЕЧНОСТИ

Класически е термин, който се дава на течности, които съдържат повече PG от VG. PG е онова нещо, което носи усещането в гърлото, наподобяващо тютюнопушене и е предпочитан избор от тези, които се опитват да спрат цигарите. 

Подходящи са за класически комплекти с ниска мощност и високо съпротивление. 

SUB-OHM Е-ТЕЧНОСТИ

Този тип течност е с максимум VG, което означава, че има повече VG от PG. Заради сгъстяващия ефект на VG, тези течности са подходящи за устройства с по-висок волтаж, sub-ohm устройства, които са направени, за да произвеждат повече пара. Този стил вейпинг е известен като „sub-ohm“ и е по-скоро хоби, отколкото пушене. Sub-ohm вейпингът произвежда голямо количесто облаци, наситени с аромат. 

Ползват се с sub-ohm комплекти с висока мощност и ниско съпротивление. 

ТЕЧНОСТИ 50/50

Течностите 50/50 съдържат еднакво съотношение на растителен глицерин и пропилен гликол, което позволява изключително гъвкакво вейпинг изживяване. 

Подходящи за ползване с повечето вейп устройства.

 

ТЕЧНОСТИ С НИКОТИНОВИ СОЛИ

Често познати и като nic salts – този тип течности целят да наподобят интензитета и усещането на никотина, който се намира в една класическа цигара. Никотиновите соли достигат до кръвния поток много по-бързо от стандартните никотинови е-течности. Този тип течности са подходящи за тези, които търсят помощ да се откажат от пушенето. 

Подходящи за ползване с класически комплекти с ниска мощност. 

 

Повече за вейп устройствата

Вейп комплектите са в различни форми и размери, и са устройства, които превръщат е-течността в пара. Общо казано попадат в две категории: Класически и Sub-Ohm. 

 

КЛАСИЧЕСКИ

Тези комплекти често са първоначалния избор за повечето вейпъри. Повечето класически устройства наподобяват писалка и се използват с течности с повече PG. Класическите устройства произвеждат средно количество пара и предоставят по-близко до пушенето усещане. 

SUB-OHM

Терминът sub-ohm (под-ом) е свързан със съпротивлението на намотката (нагревателния елемент), което е под 1 ом. Това се комбинира с по-мощна батерия и резултира в по-високо количество пара, често наричана „облаци“. Тези устройства са подходящи за е-течности с повече VG. 

ПОД СИСТЕМА

Под комплекти – независимо дали са за еднократна употреба, заредени предварително с течност, или са за многократна употреба, които ви позволяват да ги пълните с предпочитана течност и интензитет.